Ændret indhold i Tryghedskassen

Started by aags, 2020-08-14 14:27:34

Previous topic - Next topic

aags

Kære Alle

FMK-teamet er via Lægemiddelstyrelsen blevet informeret om at der vil være permanent markedsophør på Inj. Buscopan 20 mg/ml per 1. september 2020. Lægemidlet indgår som en del af Tryghedskassens indhold, og erstattes indtil videre med Inj. Robinul 0,2 mg/ml, som også var det oprindelige lægemiddel i Tryghedskassen.
At vi publicerer denne meddelelse her på FMK-teknik, er udelukkende en service meddelelse til de anvendersystemer, der kan have oprettet standardpakke for alle de lægemidler, der er indeholdt i Tryghedskassen.
Tryghedskassen, der anvendes til lindrende behandling, pakkes på produktionsapotekerne i Skanderborg, Glostrup og Rosen i Hørsholm (ARMA). Det er aftalt med produktionsapotekerne at Inj. Buscopan 20 mg/ml i Tryghedskassen fra 01-09-20 erstattes af Inj. Robinul 0,2 mg/ml.

Ordination af Tryghedskassen er beskrevet i FMK Best Practice.
Tryghedskassen indeholder medicin, utensilier og informationsmateriale til symptomlindring i de sidste levedøgn hos alvorligt syge patienter.
De lægemiddelordinationer, som er en del af Tryghedskassen, lægges på FMK som separate ordinationer. Tryghedskassen som helhed ordineres som en magistrel ordination.

Mvh Åse Grønborg Sørensen
FMK klinisk koordinator.

sra

Hej

Hvordan skal vi forholde os i overgangsperioden, hvor der fortsat findes kasser med Buscopan på markedet?

aags

Hej

Jeg kunne ikke lige gennemskue om spørgsmålet kom fra region, kommune eller Lægepraksis, men jeg har været i kontakt med Danmarks apotekerforening, der har fået dette svar retur.

Danmarks apotekerforening har talt med Glostrup Apotek som oplyser at de tre producenter i fællesskab har informeret apotekerne og at:
- Apotekerne er blevet opfordret til kun at købe ind frem til 1/9. Dette for at undgå lagre af gamle pakninger.
- Fra 1/9 udleveres der kun nye pakninger. Disse er tydeligt mærkede med nyt indhold.

Udstedere (lægen) kan derfor gå ud fra at der som hovedregel kun udleveres nye pakninger. Skulle apoteket have enkelte gamle pakninger på lager, skal LMO rettes. Da apoteket ikke har adgang til LMO kan det blive relevant at hjemmesygeplejen gør lægen opmærksom på hvad der er leveret.

Hvis lægen selv har gamle pakninger liggende i lægetasken, skal LMO naturligvis svare til det udleverede.

Mvh
Åse Grønborg Sørensen
FMK Klinisk koordinator.